BODEMBEDEKKERS


Bodembedekkers zijn planten die laag tot middelhoog groeien maar vooral in de breedte de bodem afdekken. Ze kruipen gestaag over de bodem om deze zo te bedekken waardoor het onkruid vrijwel geen kans meer krijgt.

Bodembedekkende planten zijn veelal geschikt voor de meeste grondsoorten en er zijn soorten voor zowel in de zon maar ook soorten voor in de schaduw. De meeste soorten zijn tevens geschikt om te gebruiken in potten en plantenbakken.

Neem bijvoorbeeld de Geranium. Deze soort bestaat uit een zeer grote groep cultivars die heel laag blijven maar ook soorten die tot ca. 60 cm hoog worden. Nog steeds vallen deze onder bodembedekkers.

Er zijn bodembedekkers die op een droge standplaats kunnen groeien maar ook die een vochtige standplaats verlangen. Zo zijn er soorten voor zonnige en ook voor schaduwrijke plaatsen. Bodembedekkers zijn hierdoor breed toepasbaar. De keuze in bodembedekkers is zeer breed.

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

TIPS VOOR BODEMBEDEKKERS


  • Dit zijn ideale planten voor langs het gazon en langs paden. Ze hangen beperkt over en vormen een strakke scheidslijn. Zet ze 30 cm uit elkaar.

  • Bodembedekkers vormen de laagste basis in de tuin. Breng variatie aan door zo nu en dan een ‘pluk’ met hogere planten toe te passen.

  • Van vrijwel alle soorten zijn grotere aantallen beschikbaar.

Enkele soorten uit het assortiment bodembedekkers