ALPINE EN ROTSPLANTEN


De alpine- of rotsplanten kenmerken zich door langzaam groeiend en kleinblijvend te zijn. Tevens kunnen de meeste tegen droge standplaatsen en arme zanderige grondsoorten. Ze zijn ideaal voor het gebruik in rotstuinen en plantenbakken, maar een zonnig plekje in de kleinere border is ook zeer geschikt.

Plant ze bijvoorbeeld langs de rand van een pad, aan de voorkant van een border of aan het terras. Hier zijn de veelal zeer rijkbloeiende en weinig eisende rotsplanten ook op hun plaats. Voor de aanplant van een graf op begraafplaatsen kunt u deze selectie planten ook prima toepassen.

Een misverstand is dat deze planten alleen bestaan uit vetplanten. Dat is ten dele waar maar er zijn nog veel meer soorten die op deze standplaatsen toepasbaar zijn. Laat u inspireren door onderstaand sortiment alpine- en rotsplanten. U zult verbaasd zijn over de keuzemogelijkheden.

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

TIPS VOOR ALPINE- EN ROTSPLANTEN


  • Alpine- en rotsplanten houden over het algemeen van kalkhoudende grond.

  • Let altijd op een goede menging van het sortiment: soorten als Aubrieta en Arabis zien er in het vroege voorjaar prachtig uit, maar zijn in de zomer uitgebloeid. Goed speuren binnen het assortiment helpt om de juiste balans te vinden in bladvorm, bloemvorm en bloeitijd zodat u gedurende het seizoen altijd bloeiende planten in uw tuin heeft staan.

Enkele soorten uit het Alpine en Rotsplanten assortiment